Ingrediënten
4 plakjes Coburgerham
4 stukjes kabeljauwfilet van 70 g
250 g kerstomaatjes (1 bakje)
Olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
6 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
1 eetlepel kappertjes
15 blaadjes basilicum
100 g veldsla
Balsamicosiroop
Bereidingswijze
Stap 1.
Bak de sjalotjes en de knoflook. Voeg de ansjovis, kappertjes en gehalveerde kerstomaatjes toe.
Stap 2.
Verwarm dit vlak voor het serveren op een laag vuurtje of in een oven van 140°C.
Stap 3.
Bestrooi de kabeljauw met peper en omwikkel het met de ham. Bak deze aan in wat olie met boter en leg ze in een ovenschaal. Dek de schaal af en zet het geheel een kwartier in een oven van 120°C, totdat de kerntemperatuur 57°C bedraagt.
Stap 4.
Serveer de vis op een warm bord, leg er de salsa van kerstomaatjes naast en garneer met wat veldsla, basilicum en balsamicosiroop.