Ingrediënten
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels rum
4 eierdooiers
5 eiwitten
50 g suiker
500 ml melk
Een druppel vanille-extract
150 g witte bloem, gezeefd
60 g gesmoltenboter,verdeeld
Poedersuiker
Rood fruit (bijvoorbeeld: aardbeien, frambozen en rode bessen)
Bereidingswijze
Stap 1.
Doe de rozijnen en rum in een kom en laat deze 30 minuten weken. Giet ze daarna af en dep ze droog.
Stap 2.
Klop de eierdooiers, suiker en een snufje zout met een mixer tot een lichtgele en dikke massa. Roer de melk en het vanille-extract erdoor. Mix vervolgens geleidelijk de bloem erdoor. Voeg de rozijnen als laatste toe.
Stap 3.
Klop de eiwitten tot ze zeer stijf zijn en schep ze door het beslag.
Stap 4.
Verhit een eetlepel van de boter in de pan en schep er een lepel beslag in. Roer, net als bij een roerei, tot het deeg gaar en mooi krokant is.
Stap 5.
Verdeel de Kaiserschmarrn op een bord en bestrooi dit met poedersuiker. Serveer
met rood fruit.