Ingrediënten
4 kalfsbiefstukjes
Klontje margarine
Raapjes, worteltjes en courgette
Blaadjes van 1 takje rozemarijn
Aardappelpuree
Voor de kalfsjus
5 kg kalfsbotten
4 uien geschild in tweeen gesneden
2 winterpenen in grove stukken gesneden
1 groot blikje tomatenpuree
2 takjes tijm
6 l water
1 l rode wijn
2 bollen knoflook
Bereidingswijze
Stap 1.
Doe alle ingredienten (met uitzondering van de tomatenpuree) voor de kalfsjus in een grote soeppan en breng aan de kook.
Stap 2.
Schuim de jus, als deze bijna kookt, af met een schuimspaan en voeg de tomatenpuree toe. Laat alles 24 uur op heel laag vuur trekken, zeef het geheel door een fijne zeef en kook in tot sausdikte.
Stap 3.
Bak de kalfsbiefstukjes in margarine tot ze mooi rose zijn (ongeveer 3 minuten aan elke kant). Laat ze ingerold in aluminiumfolie rusten.
Stap 4.
Verwarm een beetje puree in een pannetje. Stoof de raapjes, worteltjes en courgette in een klontje boter met zout en peper.
Stap 5.
Leg de groentes en puree op een voorverwarmd bord met het kalfsbiefstukje er- bovenop. Druppel er wat warmgemaakte kalfsjus en nog wat van de rozemarijnblaadjes over.