Kalfsborst met vadouvan uit de tajine
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Marokkaans

Ingrediënten

  • 800 g kalfsborst of ander kalfsstoofvlees
  • Peper en zout
  • Boter
  • 1 eetlepel vadouvan kruidenmix
  • 300 ml kalfsfond
  • 6 tenen knoflook, schoongemaakt
  • 150 g kumquats
  • 12 dadels, gehalveerd
  • 1 handsinaasappel in schijven gesneden
  • 100 g prei in fijne ringetjes

Bereidingswijze

  1. Snijd het kalfsvlees in blokken van 2 cm en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Bak het vlees in 50 gram boter in een koekenpan om en om bruin.
  3. Schep het vlees in de tajine en bestrooi het met de vadouvan kruidenmix.
  4. Giet er de fond overheen en steek de knoflooktenen in het vlees.
  5. Halveer de kumquats en steek die samen met de gehalveerde dadels ook tussen het vlees. Leg de schijven sinaasappel over het gerecht.
  6. Zet de tajine met een sudderplaat ertussen op zacht vuur en laat het gerecht 1,5 uur zachtjes stoven.
  7. Voeg tot slot de preiringetjes toe en laat de tajine nog een half uur staan.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 415 KCAL (1745 KJ). EIWIT: 47 G. VET: 14 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 23 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!