Ingrediënten
1 kalfsschenkel
1 winterwortel, geschild
1 steel prei, gespoeld
1 ui, ongeschild
bouquet garni van peterselie, tijm, selderij en laurier
zout en versgemalen peper
citroensap
100 ml room
2 el fijngehakte kervel
Bereidingswijze
Breng 1,5 liter water met de schenkel aan de kook. Zet zodra het water kookt het vuur lager en schep het schuim weg met een schuimspaan. Snijd ondertussen de groenten in stukken en voeg ze samen met het bouquet garni toe aan de bouillon. Laat de bouillon tegen de kook aan met het deksel schuin op de pan circa 3 uur trekken. Zeef de bouillon in een fijne zeef met een schone doek en breng opnieuw aan de kook. Breng de bouillon nu op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap. Haal het vlees los van het bot, snijd het klein en doe het terug in de bouillon. Klop de slagroom met de kervel lobbig en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bouillon over 4 borden en schep er een dot room op.