Kalfsentrecote met asperges
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 kalfsentrecotes (600 g)
  • 500 g groene asperges
  • 500 g krieltjes, geschild
  • 8 bospeentjes, geschrapt en met een beetje groen eraan
  • Nootmuskaat
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd 100 gram boter in gelijke stukjes zodat ze gelijkmatig smelten. Verhit ze al roerend in een steelpan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Blijf roeren als de boter begint te verkleuren, tot de boter lichtbruin is. Giet de gebruinde boter (beurre noissette) in een kommetje.
  2. Snijd de asperges en de bospeen in schuine stukken en bak ze in 25 gram boter op middelhoog vuur in 5 minuten beetgaar. Breng ze op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat.
  3. Kook de krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar. Bak ondertussen de entrecotes in 25 boter en twee eetlepels olijfolie goudbruin (2-3 minuten per kant).
  4. Trancheer de entrecotes, schep er wat beurre noisette overheen en serveer ze met de groenten en krieltjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 750 KCAL (3150 KJ).
EIWIT: 37 G. VET: 50 G (WAARVAN 25 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 35 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!