Kalfsentrecote met salie-citroenboter en gesmoorde asperges met zeekraal
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Nederlands
Lente

Ingrediënten

  • 4 kalfsentrecotes (600 g)
  • Olijfolie
  • 120 g roomboter
  • 5 takjes salie, de blaadjes fijngehakt
  • 500 g asperges, geschild
  • 200 g zeekraal
  • 1 citroen, het sap en de rasp
  • 5 ansjovisfilets, fijngesneden
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de asperges twee keer schuin door en halveer ze nog eens in de lengte.
  2. Smelt 100 g roomboter en laat hierin de gesneden ansjovis oplossen. Voeg het citroensap, de rasp en de gesneden salieblaadjes toe. Bewaar de saus en houd deze warm zonder te laten verkleuren.
  3. Verwarm 20 g roomboter in een koekenpan en smoor de asperges op niet te hoog vuur in 5-8 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de zeekraal toe en schep het geheel goed door.
  4. Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de entrecotes in 2 à 3 minuten per kant krokant van buiten en rosé van binnen. Bestrooi ze met peper en zout.
  5. Serveer de entrecotes met de gesmoorde zeekraal-asperges en schenk er de saus van salie-citroenboter royaal overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 550 KCAL (2310 KJ). EIWIT: 35 G. VET: 43 G (WAARVAN 22 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 4 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!