Kalfsentrecote met salieboter en gefrituurde aspergelinten
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Kalf
Nederlands

Ingrediënten

  • 300 g kalfsentrecote
  • 500 g witte asperges
  • 100 g gezouten roomboter
  • 2 eetlepels salieblaadjes, in reepjes
  • Olijfolie
  • 500 ml zonnebloemolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal de kalfsentrecotes uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Schil de asperges en snijd er met behulp van een dunschiller linten van af. Smelt ondertussen de roomboter en roer hier de salie doorheen.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok of steelpan en frituur hierin 1-2 minuten de aspergelinten. Leg ze per portie op keukenpapier en bestrooi ze met wat peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de entrecotes 2 minuten per kant. Laat het vlees even rusten en snijd er niet te dunne tranches van.
  3. Verdeel de tranches vlees over 4 borden, bestrooi ze met peper en zout en leg daarbovenop een ‘nestje’ aspergelinten. Druppel tot slot de salieboter eromheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 435 KCAL (1825 KJ). EIWIT: 17 G. VET: 39 G (WAARVAN
22 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 3 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!