Ingrediënten
500 g kalfsfricandeau
20 g margarine
1 dl kalfsjus
1/2 bosje basilicum
1 pompoen (ongeveer 800 g), geschild, in grove blokjes
20 schoongemaakte zilveruitjes
1 courgette in reepjes
1 dl room
20 g roomboter
Doperwtenscheutjes
Bereidingswijze
Gaar de pompoenblokjes in 15 minuten in een oven op een temperatuur van 180 graden. Pureer ze met de room en roomboter in een keukenmachine.
Braad de fricandeau in de margarine goudbruin en gaar deze door in een oven van 160 graden in ongeveer 10 minuten (of tot een kerntemperatuur van 60 graden).
Blancheer de zilveruitjes en de in reepjes gesneden courgette. Breng op smaak met zout en peper. Trancheer het vlees en leg de plakken op het bord. Bedruppel het vlees met de kalfsjus en bestrooi met basilicum. Maak het gerecht af met de pompoenpuree en garneer met de doperwtenscheutjes.