Kalfsgehaktballen met tonijnsaus en ijsbergsla
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Nederlands
Lente

Ingrediënten

– kalfsgehakt
– basilicum
– sjalotje gesnipperd
– ei
– panko broodkruim
– beetje melk
– gemalen zwarte peper en
– zout.
– ijsbergsla

Tonijnsaus:
– blikje uitgelekte tonijn
– 2 ansjovisfilets
– sjalotje
– klein schepje mayo
– water of olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kalfsgehakt mengen met basilicum, sjalotje gesnipperd, ei, panko broodkruim, beetje melk, gemalen zwarte peper en wat zout.
  2. Tonijnsaus: blikje uitgelekte tonijn, 2 ansjovisfilets, sjalotje, klein schepje mayo en wat water of olijfolie en mixen.
  3. Ballen bakken, tonijnsaus erover en hier over fijn gesneden ijsbergsla

Winnend recept van onze actie:
Wie maakt de lekkerste gehaktbal van NL?
Januari 2019 ingezonden door Gwen Speekenbrink

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!