Kalfsgehaktballetjes met nootjes en bospaddenstoelen
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hapjes/Amuse
Kalf
Overig
Kerst

Ingrediënten

300 g kalfsgehakt
50 g gedroogde bospaddenstoelen, geweekt
45 g hazelnoten, grof gehakt
200 g gepureerde aardappelen
4 eetlepels Parmezaanse kaas
5 eetlepels gehakte peterselie
1 teentje knoflook, gehakt
50 g broodkruim
2 eetlepels melk
1 ei, losgeklopt
3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Laat de bospaddenstoelen uitlekken en hak ze fijn. Voeg het gehakt, aardappelpuree, Parmezaan, 3 eetlepels peterselie, knoflook en noten toe en meng het geheel door elkaar. Week het broodkruim een paar minuten in de melk, knijp het uit en meng dit met het ei door het gehaktmengsel. Breng het geheel op smaak met zout en peper en leg het vervolgens een half uur in de koelkast.

Stap 2.
Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak ze rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg eventueel wat water toe en laat de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten gaar worden.

Stap 3.
Leg de balletjes op een schaal en bestrooi ze met de rest van de peterselie. Serveer ze met bijvoorbeeld truffelmayonaise.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!