Ingrediënten
600 g kalfsgehakt
50 g pancetta, fijngesneden
1 witte boterhammen zonder korst, in kleine blokjes
2 el melk
1 sjalot, gesnipperd
4 grote bladeren salie, fijngesneden
zout en peper
1 ei, losgeklopt
Voor de saus:
2 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook uit de knijper
1 el tomatenpuree
500 g trostomaten, in kleine blokjes
zout en peper
400 g witte bonen uit pot of blik, afgespoeld
Bereidingswijze
Stap 1
Leg de broodblokjes in een diep bord en besprenkel ze met melk. Laat ze helemaal zacht worden en prak ze dan met een vork of knijp ze met de vingers fijn. Bak ondertussen de pancetta knapperig in een grote koekenpan, voeg de sjalot en salie toe en laat 3 minuten zachtjes fruiten. Kneed het gehakt samen met het brood , pancettamengsel, ei en zout en peper tot een homogeen gehakt. Vorm er kleine balletjes van ter grote van een walnoot. Laat tot later gebruik opstijven in de koelkast.
Stap 2
Verwarm in dezelfde koekenpan de olijfolie en fruit de sjalot en knoflook op zacht vuur 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en laat een halve minuut meebakken. Voeg de tomatenblokjes toe en laat al roerende op zacht vuur 10 minuten pruttelen tot de tomaten zacht zijn en de saus wat dikker wordt. Schep de bonen en de balletjes voorzichtig door de saus en laat met het deksel op de pan in 10 minuten op zacht vuur gaar worden.
Lekker met tagliatelle en rucola.