Kalfsgehaktballetjes met salie en witte bonen in tomatensaus
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

600 g kalfsgehakt
50 g pancetta, fijngesneden
1 witte boterhammen zonder korst, in kleine blokjes
2 el melk
1 sjalot, gesnipperd
4 grote bladeren salie, fijngesneden
zout en peper
1 ei, losgeklopt

Voor de saus:
2 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook uit de knijper
1 el tomatenpuree
500 g trostomaten, in kleine blokjes
zout en peper
400 g witte bonen uit pot of blik, afgespoeld

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de broodblokjes in een diep bord en besprenkel ze met melk. Laat ze helemaal zacht worden en prak ze dan met een vork of knijp ze met de vingers fijn. Bak ondertussen de pancetta knapperig in een grote koekenpan, voeg de sjalot en salie toe en laat 3 minuten zachtjes fruiten. Kneed het gehakt samen met het brood , pancettamengsel, ei en zout en peper tot een homogeen gehakt. Vorm er kleine balletjes van ter grote van een walnoot. Laat tot later gebruik opstijven in de koelkast.

Stap 2
Verwarm in dezelfde koekenpan de olijfolie en fruit de sjalot en knoflook op zacht vuur 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en laat een halve minuut meebakken. Voeg de tomatenblokjes toe en laat al roerende op zacht vuur 10 minuten pruttelen tot de tomaten zacht zijn en de saus wat dikker wordt. Schep de bonen en de balletjes voorzichtig door de saus en laat met het deksel op de pan in 10 minuten op zacht vuur gaar worden.
Lekker met tagliatelle en rucola.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!