Kalfskotelet met roomsaus
0-20 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 4 kalfskoteletten
  • 100 g ontbijtspek in blokjes
  • 3 el boter
  • zout en peper
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 dl koksroom
  • 1 dl kalfs- of rundbouillon

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 160C. Verwarm de boter in een braadpan. Bestrooi de koteletten met zout en peper en bak ze in circa 5 minuten om en om bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm in de oven.
  2. Bak in het overgebleven braadvet de spekjes met de sjalot op zacht vuur nog 3 minuten. Voeg de tomatenreepjes en knoflook toe en bak nog een minuut mee. Voeg de room en bouillon toe en laat nog 5 minuten inkoken. Serveer de saus met de koteletten en bijvoorbeeld pasta en wilde spinazie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!