Kalfskotelet van de barbecue met chorizo-schorseneren
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 2 kalfskoteletten
  • 150 g chorizo, in plakjes gesneden
  • 1 kg schorseneren, gewassen en geschild
  • sap van 2 citroenen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 takjes tijm (blaadjes)
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gehakt
  • 5 takjes platte peterselie, grof gehakt
  • olijfolie
  • roomboter
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Wrijf de koteletten in met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Rooster de koteletten 4 tot 5 minuten per kant op de BBQ en laat ze vervolgens 10 minuten gewikkeld in aluminiumfolie rusten, naast de BBQ.
  3. Besprenkel de geschilde schorseneren goed met citroensap. Kook ze in water met het resterende citroensap in 10 minuten of totdat ze beetgaar zijn.
  4. Giet 1 deciliter olijfolie in een steelpan en voeg 50 gram chorizo, de gehakte knoflook, tomatenpuree en tijmblaadjes toe. Laat het geheel 5 minuten op laag vuur doorwarmen en zeef het resterende geheel daarna.
  5. Smelt 40 gram roomboter in een koekenpan en bak hierin de schorseneren rondom bruin.
  6. Snijd de kalfskotelet in plakjes en leg het vlees per portie op een bord. Verdeel de schorseneren over de borden en besprenkel zowel het vlees als de schorseneren met de chorizo-olie. Maak het gerecht af met de rest van de chorizoplakjes en de gehakte peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 845 KCAL (3550 KJ). EIWIT: 36 G. VET: 62 G (WAARVAN 42 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 34 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!