Kalfsoester met bietenravioli en salieboter
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig
Onbekend

Ingrediënten

4 kalfsoesters van 100 g per stuk
3 eetlepels vloeibare boter
4 eetlepels appelstroop
8 plakjes ontbijtspek
40 wontonvelletjes
1 ei, losgeklopt
3 kleine gekookte bietjes
1 kleine pastinaak, geschrapt en in blokjes
100 g mascarpone
1 teentje knoflook, fijngehakt
40 g Hollandse geitenkaas, geraspt
125 g roomboter
25 salieblaadjes, fijngesneden

Bereidingswijze

Stap 1.
Dep de bietjes droog en pureer deze met de staafmixer. Kook de blokjes pastinaak gaar en prak ze fijn. Meng de bietenpuree met de pastinaak, mascarpone, knoflook en de geitenkaas en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Stap 2.
Spreid 20 wontonvelletjes uit en besmeer ze met het ei. Schep er een theelepel van de bietenvulling op en leg hier een wontonvelletje bovenop. Druk de zijkanten goed aan en zorg dat er geen lucht meer in zit. Maak er eventueel met een ravioli-steker gekartelde rondjes van. Zet de ravioli’s in de koelkast.

Stap 3.
Smelt de roomboter en roer de gesneden salie erdoorheen.

Stap 4.
Smeer de zijkanten van de kalfsoesters in met appelstroop, wikkel er 1 of 2 plakjes ontbijtspek omheen en zet dit vast met slagerstouw.

Stap 5.
Kook de ravioli in ruim water in 3 minuten gaar. Schep ze uit het water en houd ze warm.

Stap 6.
Bak ondertussen de kalfsoester in de vloeibare boter 3 tot 5 minuten per kant bruin en rosé van binnen. Laat het vlees 5 minuten rusten, bestrooi het met zout en peper en snijd er mooie plakjes van.

Stap 7.
Verdeel de ravioli over de borden, leg er de plakjes kalfsoester naast en schep de salieboter over het geheel.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!