Ingrediënten
4 kalfsoesters van circa 120 g per stuk
40 g braadboter
Zout en versgemalen peper
1 kleine ui
1 glaasje droge witte wijn
1 dl kalfsfond of kippenbouillon
1 dl kookroom
2 eetl. dille
Allesbinder of aangeroerde maïzena
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de kalfsoesters op kamertemperatuur komen, bak ze rondom bruin in de boter, neem ze uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper. Laat de gesnipperde ui in het braadvet glazig fruiten. Blus af met de wijn en laat kort inkoken. Voeg de fond of de bouillon en de room toe en laat nogmaals kort koken. Roer de geplukte dille door de saus en breng op smaak met wat zout en peper. Breng de saus met allesbinder of maïzena op de gewenste dikte.
Stap 2
Leg de kalfsoesters in de saus en giet het uitgelopen vleesvocht erbij. Breng de saus tegen de kook, draai het vuur laag en laat nog circa 5 minuten doorwarmen.
Lekker met rijst, tagliatelle of gebakken aardappels en groenten naar keuze, zoals doperwtjes, worteltjes of broccoli.