Ingrediënten
8 kalfsoestertjes van circa 60 gram per stuk
2 eetl. bloem
zout en peper
300-400 gram witte of groene tagliatelle
25 gram braadboter
Voor de citroenolie:
sap en geraspte schil van 1 citroen
1 dl olijfolie
1 bosje bieslook, in ringetjes geknipt
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de kalfsoesters op kamertemperatuur komen en bestrooi ze aan beide kanten dun met bloem waar wat zout en peper door is geschept.
Stap 2
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim water met wat zout. Giet ze af, laat ze uitlekken en doe ze terug in de pan.
Stap 3
Verhit, terwijl de pasta kookt, de braadboter in een grote koekenpan en laat de kalfsoesters op halfhoog vuur in circa 3 minuten per kant gaar en bruin bakken. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Doe het citroensap en de citroenrasp in de pan en giet de olijfolie erbij. Roer de bieslook door de saus en breng verder op smaak met wat zout en peper. Schep de saus door de pasta in de pan en laat kort doorwarmen. Verdeel de pasta over de borden en schep de kalfsoesters erbij. Lekker met sperzieboontjes, doperwtjes, broccoli of groene asperges.