Ingrediënten
750 gram magere kalfslappen in blokjes
2 eetl. bloem
½ theel. versgeraspte nootmuskaat
½ theel. gemalen foelie
Zout en versgemalen peper
3 stelen bleekselderij
50 gram braadboter
1 pot kalfsfond
2 laurierblaadjes
2 dl kookroom of crème fraîche
2 eetl. fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
Stap 1.
Doe de bloem met de nootmuskaat, de foelie en wat zout en peper in een plastic zak. Voeg de blokjes kalfsvlees toe en schud tot ze rondom met het bloemmengsel zijn bedekt. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij ze in schuine plakjes.
Stap 2.
Verhit de boter in een flinke braadpan. Bak de blokjes vlees in twee of drie porties omscheppend rondom bruin en schep ze met een schuimspaan uit de pan. Doe de kalfsfond en de laurierblaadjes in de pan en breng aan de kook. Voeg het vlees toe, draai het vuur laag en laat 30 minuten stoven. Voeg de bleekselderij toe en laat af en toe omscheppend nog 20 minuten stoven. Voeg zonodig een scheutje water toe als de ragout te droog mocht worden.
Stap 3.
Roer de kookroom of de crème fraîche door de ragout en breng op smaak met zout en peper. Laat kort doorwarmen en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Lekker met aardappelpuree, rijst of pasta.