Kalfsragout met morilles en erwtjes
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Kalf
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 500 g kalfsfricandeau, in blokjes
– 1 runderbouillonblokje
– 1 ui, grof gesneden
– 1 wortel, plakjes
– 1 laurierblad
– 1 teentje knoflook
– 25 g gedroogde morilles
– 1 glas witte wijn
– 50 g roomboter
– 50 g bloem
– 100 g doperwten (diepvries)
– 125 ml slagroom
– 4 ragoutbakjes
– 20 g peterselie, fijngesneden
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Leg de blokjes kalfsfricandeau in een ruime pan samen met het bouillonblokje, ui, wortel, laurier, knoflook, peper en zout. Vul de pan met water tot alles net onder staat en breng het geheel aan de kook. Laat 45 minuten zachtjes sudderen. Giet het vocht af en bewaar deze bouillon.
  2. Haal het vlees uit de groenten en kruiden en snijd het vlees fijn. Laat de morilles ondertussen in de witte wijn weken.
  3. Maak een zogenoemde roux, door 50 gram boter te laten smelten en 50 gram bloem toe te voegen. Roer totdat de bloem loslaat en een bal vormt. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe en blijf roeren, totdat een mooi gladde saus ontstaat.
  4. Voeg daarna de slagroom toe en warm al roerende alles goed door. Breng dit op smaak met peper en zout. Voeg het vlees, de morilles, de wijn en doperwtjes toe en meng alles door elkaar.
  5. Verwarm de bakjes volgens de verpakking en vul ze daarna met de ragout en garneer met peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 640 KCAL (2690 KJ). EIWIT: 35 G. VET: 37 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 35 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!