Kalfsribeye met tonijnsaus
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig
Kerst

Ingrediënten

– 600 g kalfsribeye

Tonijnsaus:
– 200 g tonijn in olie (blikje)
– 5 eetlepels mayonaise
– 3 eetlepels citroensap
– 3 eetlepels kappertjes
– 3 ansjovisfilets uit blik
– 2 eetlepels olijfolie
– 7 appelkappertjes
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de barbecue tot 135 graden (indirecte methode).
  2. Wrijf het vlees in met peper en zout.
  3. Plaats de ribeye op het rooster en verwarm het tot een kerntemperatuur van 45 graden. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Haal het vlees van het rooster en verhit de barbecue tot 300 graden (directe methode). Schroei het vlees nog 2 minuten per kant en laat de ribeye daarna nog 10 minuten rusten (ingepakt in aluminiumfolie).
  4. Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, citroensap, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de kalfsribeye in gelijke delen en serveer met de tonijnsaus, wat salade en appelkappertjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 560 KCAL (2350 KJ). EIWIT: 45 G. VET: 41 G (WAARVAN 33 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 2 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!