Ingrediënten
700 g plat stuk kalfsvlees met vetrandje
zout en versgemalen peper
1 bosje salie
50 g boter
bindgaren
Voor het stoombad:
braadslee
2 l kokend water
1 glas witte wijn
1 gesnipperde rode ui
2 takjes tijm
1 laurierblad
4 gekneusde peperkorrels
1 jeneverbes
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi het stuk vlees rondom met zout en peper. Bedek het vlees met de saliebladeren en klontjes boter. Rol het vlees strak op en bind het goed vast met touw.
Stap 2
Vul een braadslee met het kokende water en de rest van de ingrediënten voor het stoombad en zet het onder in de hete oven. Laat het opnieuw aan de kook komen. Temper de oven naar 160ºC en leg de rollade op een rek boven het stoombad zodat afdruipend vet in het water valt. Laat de rollade circa 50 minuten bakken. Bij een kerntemperatuur van 55ºC is het vlees mooi rosé.
Stap 3
Haal de rollade uit de oven en laat hem afgedekt nog 10 minuten rusten. Giet het vocht van het stoombad in een pan en kook in tot de helft, giet het door een zeef en bind de saus eventueel met wat klontjes koude boter. Snijd de rollade in plakken en serveer met de jus en bijvoorbeeld pasta of gnocchi.