Ingrediënten
4 kalfschnitzels van circa 125 g
200 g kalfslever
zout en versgemalen peper
8 blaadjes salie
1 appel, in flinterdunne plakken
2 el boter
1 sjalotje, fijngesnipperd
200 ml kalfsfond
1 borrelglas calvados
1 el ijskoude boter
Bereidingswijze
Vraag of uw slager de schnitzels extra plat slaat en de kalfslever in 4 dunne plakken snijdt. Bestrooi de kalfsschnitzels rondom met zout en peper. Leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie, een paar plakjes appel en een plakje lever. Bestrooi met wat zout en peper en rol de schnitzel op. Zet vast met een paar stukjes rolladetouw. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de boter in de pan en bak de rolletjes rondom bruin. Leg ze in een braadslee en bak ze nog 15 minuten in de oven op 160ºC. Bak ondertussen in het braadvet de sjalot glazig en voeg de kalfsfond en calvados toe. Laat een paar minuten inkoken. Klop de koude boter in klontjes door de saus en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kalfsrolletjes in dikke plakken en geef er een lepel saus bij. Lekker met gratin dauphinois of aardappelkoekjes.