Ingrediënten
4 kalfsschnitzels van circa 150 g per stuk
250 g spinazie uit de diepvries
1 ui
25 g boter
50 g versgeraspte belegen Goudse kaas
Zout en versgemalen peper
Versgeraspte nootmuskaat
4 grote plakken jongbelegen Goudse kaas
40 g braadboter
1 glas droge witte wijn
2 dl kalfsfond uit een pot of kippenbouillon uit een pot of van een tablet
Allesbinder of aangeroerde maïzena
Bereidingswijze
Stap 1
Vraag de Keurslager de schnitzels in de lengte zo dun mogelijk plat te kloppen. Laat de spinazie ontdooien en druk hem goed uit. Snipper de ui en laat hem met de spinazie in de boter een paar minuten stoven. Schep de geraspte kaas door de spinazie, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat afkoelen.
Stap 2
Leg de schnitzels naast elkaar op het werkblad. Leg op elke schnitzel een plak kaas en verdeel daarover het spinaziemengsel zodat er rondom een randje vrij blijft. Vouw de lange kanten van het vlees over de vulling en rol de schnitzels op. Zet de naad vast met een houten prikker of bind slagerstouw om de rolletjes.
Stap 3
Verhit de boter in een braadpan en braad de rolletjes rondom bruin. Blus af met de witte wijn en de fond of de bouillon, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de rolletjes met het deksel op de pan af en toe omkerend circa 30 minuten stoven. Neem het vlees uit de pan, laat de saus kort inkoken, breng op smaak met zout en peper en breng met allesbinder of maïzena op de gewenste dikte. Laat de rolletjes nog kort in de saus doorwarmen.
Lekker met pasta, rijst of aardappelpuree en groenten naar keuze.