Kalfsroomsoep met brie en een spies van balletjes
40-60 minuten
Koken
4 personen
Tussengerecht
Kalf
Overig
Onbekend

Ingrediënten

100 g kalfsgehakt
1 liter kalfsbouillon
100 g brie
600 ml room
Peterselie
Bouillonblokje
3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Breng het kalfsgehakt op smaak met zout, peper en olie, en maak er
kleine balletjes van. Kook deze in bouillon (gemaakt met een blokje).

Breng de kalfsbouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur en
schenk een deel van de bouillon over in een andere pan. Voeg daar de
brie in stukjes aan toe. Meng dit in de mixer. Schenk de room dan bij
de overgebleven bouillon en voeg dit toe aan het briemengsel. Breng
dit alles nog even aan de kook.

Rijg de balletjes aan een spiesje en leg deze over de soepkoppen.
Voeg bouillon toe en strooi er wat gehakte peterselie overheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!