Kalfsschenkel met sinaasappel
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 kalfsschenkels in schijven van 3 cm
  • 1 middelgrote wortel
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 pastinaak
  • 3 sinaasappels
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • Bloem
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de groenten in blokjes van 1 centimeter.
  2. Kruid de schenkels met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak ze in 60 gram roomboter bruin in een braadpan met een dikke bodem. Voeg de fijngesneden groenten en de laurierblaadjes toe.
  3. Rasp de schil van 2 sinaasappels en voeg die toe aan het vlees samen met het sap van deze sinaasappels en de witte wijn.
  4. Snijd 1 sinaasappel in schijven en leg deze op de schenkels. Laat alles op een zacht vuur een half uur stoven. Zet de pan met deksel nog 1 uur in de oven.
  5. Serveer de schenkels met de sinaasappelschijven en de groenten.

Voedingswaarde per persoon
395 KCAL (1660 KJ). EIWIT: 30 G. VET: 17 G (WAARVAN 8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 24 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!