Kalfsschenkels met gepofte knoflook
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 kalfsschenkels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 bollen knoflook, gehalveerd
  • 4 uien, grof gesneden
  • 2 stelen bleekselderij, in grove stukken
  • 2 tomaten, ontveld en in stukjes
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 350 ml vleesfond, uit een potje
  • Sherry, pedro Ximenez of een andere zoete variant

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 110 graden. Kruid de schenkels met peper en zout en bak ze in een braadpan in een beetje olijfolie om en om aan.
  2. Leg het vlees in een ovenschaal en voeg de ui, knoflook, bleekselderij, verse tomaten en het blikje tomatenblokjes toe.
  3. Voeg een flinke scheut sherry en het vleesfond toe. Zet het geheel in de oven en laat het vlees 3 uur langzaam garen tot het van de schenkel loslaat. Haal het uit de oven en serveer.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!