Kalfsschnitzel met gekaramelliseerde bloemkool
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels van 150 g
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 5 eetlepels bloem
  • 75 g broodkruim
  • 75 g parmezaan, geraspt
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 3 eetlepels vloeibare bakboter
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 takje tijm
  • 30 g gezouten roomboter
  • 1 eetlepel vloeibare honing

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden. Breng de bouillon aan de kook met de tijm. Haal de buitenste bladeren van de bloemkool en kook deze in zijn geheel in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de bloemkool af en bewaar wat van de bouillon.
  2. Smelt de roomboter met de honing. Leg de bloemkool in een ovenschaal en giet er de honingboter overheen. Bak de bloemkool in 20 minuten in de oven lichtbruin.
  3. Roer in een diep bord het ei los met de melk. Meng in een ander bord de bloem met wat zout en peper, en in een derde bord het broodkruim met de Parmezaan en peterselie. Haal de schnitzels eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en tot slot door het broodkruim.
  4. Verwarm de bakboter in een koekenpan en bak de schnitzels aan elke kant op middelhoog vuur 3 minuten totdat ze gaar zijn en van buiten mooi bruin en krokant.
  5. Haal de bloemkool uit de oven en breng deze op smaak met zout en peper. Meng wat van de overgebleven bouillon met de honingboter. Presenteer de bloemkool in zijn geheel, snijd er aan tafel stukjes van en serveer deze met wat bouillonmengsel en de schnitzels.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!