Kalfsschnitzel met tomatentapenade, Roseval aardappeltjes en broccoli
40-60 minuten
Oven
Hoofdgerecht
Kalf
Internationaal
Winter
Ingrediënten
- 4 gepaneerde kalfsschnitzels (600 g totaal)
- 400 g Roseval aardappeltjes
- 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 5 el zonnebloemolie
- 140 g tomatentapenade
- 2 bollen mozzarella (150 g)
- 1 broccoli (325 g)
- 1 bos basilicum (75 g)
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de aardappeltjes in een kom met 2 eetlepels zonnebloemolie, knoflook, tijm, rozemarijn en zout. Verdeel dit op een bakplaat en gaar het in de oven in ongeveer 45 minuten.
- Bak de kalfsschnitzels in een koekenpan met 3 eetlepels zonnebloemolie ongeveer 3,5 minuut per kant tot ze goudbruin en krokant zijn. Breng ze op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en verdeel hier de tomatentapenade en mozzarella over. Voeg dit bij de aardappeltjes in de oven tot de mozzarella gesmolten is (duurt ongeveer 3 minuten).
- Blancheer de broccoli in ruim kokend water met zout tot deze beetgaar is.
- Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd hier een fijne chiffonade van (blaadjes stapelen, oprollen en dwars op de rol snijden). Verdeel dit over de kalfsschnitzels.
- Serveer de schnitzels met aardappeltjes en broccoli.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 669 KCAL (2790 KJ). VET: 33,7 G (WAARVAN 25,3 G ONVERZADIGD). EIWIT: 50,0 G. KOOLHYDRATEN: 37,0 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!