Kalfsschnitzels met marsala
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels (elk 100 g)
  • 100 g brood, zonder korst
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 reepjes Fontina kaas
  • 2 eierdooiers
  • 4 ansjovisfilets in olie
  • 1 bosje gemengde kruiden van salie, peterselie, tijm en marjoraan (fijngehakt). Bewaar 4 salieblaadjes voor de garnering
  • 8 kleine sjalotten
  • 50 g boter
  • 1 dl droge marsala
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Hak het brood grof en meng het met de eierdooiers, de gehakte kruiden en 4 ansjovisfilets fijngesneden.
  2. Bestrooi de kalfsschnitzels met zout en peper en beleg elk plakje met het kruidenmengsel. Leg daar een reepje Fontina kaas op.
  3. Rol de kalfslapjes op en wikkel om elk rolletje een plakje ontbijtspek en bind er een touwtje omheen.
  4. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in vieren.
  5. Bak de rolletjes in 3 minuten samen met de sjalotten op laag vuur in 20 g boter in een koekenpan. Blus het vlees af met de marsala. 6. Doe een deksel op de pan en laat het vlees, samen met de sjalotten, op laag vuur 10 minuten garen.
  6. Bak in 30 g boter de 4 salieblaadjes.
  7. Haal de touwtjes van het vlees en serveer de kalfsschnitzels met de salieblaadjes, de sjalotten en het overgebleven bakvocht.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 450 KCAL (1890 KJ). EIWIT: 35 G. VET: 26 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 17 G.

TIP: Heerlijk om te serveren met tagliatelle.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!