Kalfsstoofpot met drie soorten tomaten
langer dan 60 minuten
Bakken
6 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig

Ingrediënten

1 kg kalfsstoofvlees
2 flinke uien
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
zout en versgemalen peper
2 tl verse salie
1 volle el bloem
1 klein blikje tomatenpuree
2 dl droge witte wijn
4 dl kalfsfond uit een pot
1 doosje kerstomaatjes
2 el zongedroogde tomaten op olie
1 bosje basilicum
snufje suiker

Bereidingswijze

Snijd het kalfsvlees in blokjes van ca. 3×3 cm of vraag de slager dit voor u te doen. Snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie in een flinke stoofpan en laat de blokjes kalfsvlees in 2 of 3 porties omscheppend rondom kleuren. Schep het vlees uit de pan en bestrooi met wat zout en peper. Laat de ui, de knoflook en de salie omscheppend glazig fruiten. Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en laat goed roerend kort meebakken. Voeg de wijn toe, breng roerend aan de kok en laat kort koken. Voeg de fond toe, breng weer aan de kook, roer goed om en schep het vlees met het uitgelopen vocht door de saus. Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan ca. 1,5 uur stoven.

Halveer intussen de kerstomaatjes en snijd de uitgelekte zongedroogde tomaten in reepjes. Trek de basilicumblaadjes in reepjes (basilicum die met een mes wordt gesneden wordt zwart). Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de beide soorten tomaten en de helft van de basilicum door het kalfsvlees. Breng het stoofpotje zo nodig verder op smaak met wat zout, peper en een snufje suiker. Bestrooi met de resterende basilicum. Lekker met pasta, bijvoorbeeld penne of met rijst. Serveer er een frisse gemengde salade met komkommer bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!