Kalfssukade met hazelnoot
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig
Onbekend

Ingrediënten

750 g kalfssukade
5 dl rode wijn
5 dl runderbouillon (pot)
1 kleine wortel
1 grote ui
1 bol knoflook; in tweeën gesneden
4 takjes tijm; alleen de blaadjes
½ prei; gewassen
2 dl rode port
4 eetlepels hazelnoten
Fijne rasp van de schil van 1 sinaasappel
¼ knolselderij
Boter
8 salieblaadjes en 10 om te frituren

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het goudbruin aan. Zet het onder met rode wijn, bouillon en bouquet (de gesneden wortel, ui en prei, kruiden en knoflook). Doe er nog een eetlepel zwarte peper en een theelepel zout bij en stoof het gerecht in ongeveer 4 uur gaar. Haal het vlees voorzichtig uit de pan, rol het strak in plastic folie en zet koud weg. Schil de knolselderij en snijdt hem in kleine blokjes. Bak de knolselderij totdat hij goudbruin is en houd hem apart. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Hak de nootjes grof. Kook de port in met de sinaasappel schil tot 1/5 en voeg wat bouillon toe. Laat de saus in koken tot de gewenste dikte. Zeef het stoofvocht en verwarm het. Snijd nu dikke plakken van de sukade en leg deze in het stoofvocht. Verwarm de sukade nu voorzichtig en let er daarbij op dat de sukade niet uit elkaar valt. Voeg de hazelnoten aan de saus toe en verwarm deze, snijd de salie heel fijn en voeg ook deze aan de saus toe. Frituur de resterende salieblaadjes kort in olie van 160°C en bestrooi ze met wat zout als ze nog warm zijn dan blijft het zout er beter op zitten. Leg de sukade voorzichtig op de blokjes knolselderij en giet er sierlijk de saus over.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!