Kalfssukade met salie en witte wijn
40-60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig

Ingrediënten

600 gram kalfssukadelappen
3 trostomaten
4 tenen knoflook, in plakjes
2 sjalotten, gesnipperd
zout en peper
snuf kaneelpoeder
3 eetlepels olijfolie
500 ml droge witte wijn
10 blaadjes salie

Bereidingswijze

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kruis de tomaten in en dompel ze een paar seconden in het kokende water. Spoel ze koud af en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Wrijf het vlees in met zout en peper en kaneelpoeder. Verwarm de olie en braad het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan fruit de knoflook en sjalot in een paar minuten lichtbruin. Voeg de tomatenblokjes, wijn en salie toe en laat aan de kook komen. Leg het vlees in de saus en laat op zacht vuur afgedekt in circa 50 minuten gaar stoven. Neem het vlees uit de pan en kook de saus eventueel nog iets in. Breng op smaak met peper en zout. Serveer het vlees met de saus en bijvoorbeeld tagliatelle en rucola.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!