Ingrediënten
500 g kalfssukade, in niet te kleine stukken gesneden
2 eetlepels olie
2 uien, fijngesneden
2 cm verse gember, geschild en in dunne plakjes
3 dl rundvleesbouillon
2,5 dl sinaasappelsap
75 g sinaasappelmarmelade
3 eetlepels sojasaus
1 mespunt kruidnagelpoeder
1 mespunt anijszaad
1 mespunt venkelzaad
1 mespunt kaneelpoeder
1 mespunt zwarte peper
300 g verse jonge spinazie
50 gr tauge
3 lenteuitjes, fijngesneden
half bosje korianderblaadjes
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op halfhoog vuur rondom bruin in de hete olie.
Neem het vlees uit de pan,bak de ui en gember glazig en voeg bouillon en sinaasappelsap toe.
Roer er de marmelade doorheen en voeg sojasaus en kruiden toe.
Breng het geheel aan de kook en leg het vlees terug in de pan.
Draai het vuur zo laag mogelijk en laat het minimaal 1 uur afgedekt sudderen. 6. Verdeel spinazie en tauge; over vier borden, leg er het vlees op en schenk er wat van de jus op.
Strooi er de lenteui en korianderblaadjes overheen.