Kalfssukade met sinaasappel en gember
langer dan 60 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig
Onbekend

Ingrediënten

500 g kalfssukade, in niet te kleine stukken gesneden ­
2 eetlepels olie ­
2 uien, fijngesneden ­
2 cm verse gember, geschild en in dunne plakjes
3 dl rundvleesbouillon
2,5 dl sinaasappelsap ­
75 g sinaasappelmarmelade ­
3 eetlepels sojasaus
1 mespunt kruidnagelpoeder
1 mespunt anijszaad
1 mespunt venkelzaad ­
1 mespunt kaneelpoeder ­
1 mespunt zwarte peper ­
300 g verse jonge spinazie
50 gr tauge ­
3 lenteuitjes, fijngesneden ­
half bosje korianderblaadjes

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op halfhoog vuur rondom bruin in de hete olie.
Neem het vlees uit de pan,bak de ui en gember glazig en voeg bouillon en sinaasappelsap toe.
Roer er de marmelade doorheen en voeg sojasaus en kruiden toe.
Breng het geheel aan de kook en leg het vlees terug in de pan.
Draai het vuur zo laag mogelijk en laat het minimaal 1 uur afgedekt sudderen. 6. Verdeel spinazie en tauge; over vier borden, leg er het vlees op en schenk er wat van de jus op.
Strooi er de lenteui en korianderblaadjes overheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!