Kalfssukade met vadouvan
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Lunch
Kalf
Overig
Onbekend

Ingrediënten

­1 hele kalfssukade, opgebonden met slagerstouw
1 eetlepel vadouvan (zie weetje)
­1 grote ui, in blokjes van 1 cm
­1 winterwortel, in blokjes van 1 cm
­1 plak knolselderij van 1 cm, in blokjes
1 teentje knoflook
­1 blad laurier
­250 ml kalfsjus
­250 ml rode wijn

Bereidingswijze

Stap 1.
Bestrooi de sukade met peper en zout en bak hem rondom bruin.

Stap 2.
Fruit de groenten mee aan en voeg de kruiden toe.

Stap 3.
Blus het geheel af met de rode wijn en de kalfsjus, plaats de deksel op de pan en laat het gerecht 3 tot 4 uur zachtjes stoven. Haal dan de sukade uit de pan en laat hem afkoelen.

Stap 4.
Maak van het braadvocht en de groenten een saus door deze met een staafmixer fijn te malen. Zeef de saus.

Stap 5.
Verwijder het slagerstouw van de afgekoel­de sukade en snijd hem in plakken. Verwarm de plakken voorzichtig in de saus. dit gaat het beste in de oven met een matige temperatuur (170 graden; niet te lang!).

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!