Kalfstartaar
20-40 minuten
Overig
4 personen
Tussengerecht
Kalf
Nederlands

Ingrediënten

  • 120 g kalfsmuis (of ander zacht kalfsvlees)
  • Halve eetlepel mayonaise
  • Halve eetlepel ketchup
  • Halve eetlepel mosterd
  • Halve eetlepel worcestersaus
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 4 kwarteleitjes
  • 12 minimozzarellabolletjes
  • 12 mini-tomaatjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 komkommer
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de kalfsmuis fijn met een scherp mes.
  2. Voeg de mayonaise, ketchup, mosterd, worcestersaus, tabasco en het sjalotje aan het vlees toe en meng het geheel door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout.
  3. Leg de kwarteleitjes in kokend water en kook ze gaar in 4 minuten. Spoel ze af met koud water, pel ze en halveer ze.
  4. Snijd met een kaasschaaf in de lengte plakken van de komkommer. Rol deze op en halveer ze.
  5. Verdeel de kalfstartaar over 4 borden. Leg er per bord mozzarellabolletjes, mini-tomaatjes, komkommerrolletjes, een kwarteleitje en wat tuinkers bij.

Voedingswaarde per persoon
198 kcal (834 kj). eiwit: 17 g. vet: 12 g (waarvan 2 g onverzadigd). koolhydraten: 6 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!