Kalfstournedos met knapperige groenten
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Frans

Ingrediënten

  • 4 kalfstournedos (120 g per stuk)
  • 1 kleine rettich, julienne gesneden
  • 200 g peultjes, in fijne reepjes
  • 1 winterpeen, julienne gesneden
  • 1 bosje lente-ui, in ringetjes
  • Halve eetlepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel rietsuiker
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 potje zwarte olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Blancheer de rettich, winterpeen en peultjes 3 minuten in kokend water, giet de groenten af en meng er de lente-ui doorheen.
  2. Maak een dressing van de mosterd, rietsuiker, 70 ml olijfolie, azijn en wat peper en zout. Meng 2 à 3 eetlepels van de dressing door de geblancheerde groenten.
  3. Meng in een staafmixerbeker de zwarte olijven met de kappertjes, 3 eetlepels olijfolie, citroenrasp en -sap. Zorg dat het mengsel een grove structuur houdt. Schep er de fijngehakte peterselie doorheen.
  4. Dep de tournedos droog. Verhit 3 eetlepels olijfolie in de pan. Bak het vlees 2 à 3 minuten per kant tot het bruin van buiten en rosé van binnen is.
  5. Leg op elk bord wat van de olijventapenade met daarbovenop de tournedos. Schep er vervolgens de knapperige groenten overheen. Serveer de resterende dressing er apart bij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 429 KCAL (1.803 KJ). EIWIT: 31 G. VET: 30 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!