Kalfswang op een lentepannenkoekje met groene asperges
0-20 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Nederlands
Lente

Ingrediënten

  • 400 g kalfswang
  • 2 dl kalfsfond
  • 2 dl Madeira
  • 500 g uien, gesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • halve steranijs
  • 1 tl venkelzaad (in vijzel fijngewreven)
  • 4 eieren
  • 1 el bloem
  • 1 tl suiker
  • 1dl slagroom
  • 200 g boter
  • 8 kwarteleitjes (1 dag in vriezer)
  • 20 groene asperges
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 0-20 minuten
Gaartijd: 4 uur

  1. Bestrooi de kalfswang met peper en zout en bak het vlees in de boter rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en voeg de gesnipperde uien toe. Fruit de uien op middelhoog vuur ongeveer 15 minuten.
  2. Doe het vlees terug in de pan en voeg de Madeira, tijm, fond en steranijs toe. Laat het vlees op laag vuur met het deksel op de pan langzaam garen (ongeveer 4 uur).
  3. Snijd de onderkant van de groene asperges af, kook ze in 5 minuten beetgaar met de suiker, een beetje zout en een klontje boter.
  4. Klop de eieren los met slagroom, bloem en venkelzaad, voeg peper en zout toe en bak er 4 kleine pannenkoekjes van.
  5. Haal de kwarteleitjes uit de vriezer. Sla het kopje af en spoel het eiwit van de dooiertjes onder de kraan af met koud water (gegaarde dooiertjes blijven over).
  6. Maak het vlees los met 2 vorken. Leg (op voorverwarmde borden) een pannenkoekje met de asperges, de kalfswang en de kwarteldooiertjes en schep er wat jus op. Bestrooien met de fijngehakte peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 900 KCAL (3780 KJ). EIWIT: 40 G. VET: 70 G (WAARVAN 30 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 20 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!