Ingrediënten
500 g kalkoenfilet
zout en peper
2 stengels bleekselderij
8 bospenen
4 laurierblaadjes
4 takjes tijm
2 el peterselie, gehakt
1 el selderij, gehakt
sap van 1/2 citroen
4 el extra vergine olijfolie
4 el instant kippenbouillon
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met zout en peper. Schil de groenten met een dunschiller en snijd ze in staafjes. Spreid vier stukken aluminiumfolie van circa 40 cm uit en verdeel hierop de kalkoenreepjes en de groenten. Steek in ieder bergje een laurierblad, een tak tijm en wat van de gehakte kruiden. Sprenkel er wat citroensap over, een eetlepel olijfolie en een eetlepel bouillon.
Stap 2
Vouw de pakketjes goed dicht maar niet te strak zodat er genoeg ruimte blijft voor de stoom. Leg de pakketjes in een braadslee en stoom ze 20 minuten in de oven. Zet de pakketjes uit de oven zo op het bord en pak ze uit. Lekker met geroosterde aardappeltjes of rijst.