Kalkoen gevuld met kalfsgehakt en fruit
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
6 personen
Hoofdgerecht
Kalkoen
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kalkoen (3,5 kg)
  • 400 g kalfsgehakt
  • 100 g paneermeel
  • 2 eidooiers
  • 125 ml slagroom
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • 100 g cashewnoten, grof gehakt
  • 1 Goudreinet appel, geschild en in blokjes gesneden
  • 100 g gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
  • 100 g dadels, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Doe de bleekselderij, appel, cashewnoten, abrikozen, dadels en tijmblaadjes in een kom, samen met de slagroom, eidooiers, kalfsgehakt en paneermeel. Voeg peper en zout toe.
  2. Kneed het geheel tot een mooie bal waarin de ingrediënten goed zijn verdeeld.
  3. Vul er de holte van de kalkoen mee op en sluit af met een prikker of ‘naai’ de opening dicht met keukentouw.
  4. Richt de BBQ in voor indirecte garing (voor 1 kant). Steek de BBQ (met deksel) aan met houtskool. Laat het deksel open. Zorg dat de BBQ een lekbak heeft. Verwarm de BBQ naar 120 graden. Leg de kalkoen op de borstkant op de braadslede en zet deze in het midden van de BBQ.
  5. Sluit de deksel en laat de kalkoen in de BBQ, die goed op temperatuur moet blijven, gaar worden, draai de kalkoen halverwege om en bedruip deze regelmatig met braadvocht.
  6. De kerntemperatuur moet tussen de 75 en 80 graden zijn in de bout en de vulling. Dit kan ongeveer 5 uur duren.
  7. Haal de kalkoen uit de BBQ en laat deze op een voorverwarmde schaal rusten.
  8. Serveer het gerecht met gebakken fruit en aardappelmousseline.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1015 KCAL (4265 KJ). EIWIT: 98 G. VET: 49 G (WAARVAN 32 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 42 G.

Lekker met aardappelmousseline met knoflook en gebakken fruit met spekblokjes

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!