Ingrediënten
500 g kalkoenfilets
400 g gehakte tomaten
100 g droge abrikozen
Schil en sap van 1 citroen
3 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
250 ml gevogeltebouillon
1 koffielepel bruine suiker
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel gember, geraspt
Bos koriander, gehakt
(Slagers)touw
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak een platte lap van de kalkoenfilet en rol deze stevig op, bind vast met een slagerstouwtje. Snijd vervolgens 4 gelijke medaillons. Bak de schijven kalkoen in olijfolie in een gietijzeren stoofpan op een hoog vuur goud bruin. Voeg peper en zout toe en houd de kalkoen apart. Voeg de ui, knoflook, een stukje citroenschil, komijnpoeder en gember toe en laat het geheel enkele minuten bakken.
Voeg de tomaten, de stukken kalkoen, de bruine suiker, de abrikozen en de bouillon toe en breng dit op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de stoofpan en zet hem ongeveer 40 minuten in de oven.
Voeg het citroensap toe, kruid indien nodig een beetje bij en strooi de gehakte koriander over de ossobuco. Lekker met rijst.