Kalkoenhaasjes aan spies met koriandersalsa
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kalkoen
Overig
Onbekend

Ingrediënten

4 kalkoenhaasjes van ca 175/200 g
1 el. milde currypasta of poeder
2 el. zonnebloemolie
satéprikkers
1 bosje koriander
1/2 groen of rood pepertje
1 tl. geraspte gember
1 geperst knoflookteentje
1 tl. suiker
mespuntje komijnpoeder
sap van halve citroen
zout
1 el. geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kalkoenhaasjes in de lengte doormidden. Vermeng de currypasta met de 1 eetlepel olie en wrijf de haasjes hiermee in, rijg ze aan de prikkers. Laat tot gebruik afgedekt in de koelkast staan.

Stap 2
Doe alle verdere ingrediënten behalve de sesamzaadjes in de keukenmachine en maal tot een gladde pasta, verdun eventueel met een paar eetlepels water. Zet tot gebruik koel weg.

Stap 3
Haal overtollige marinade van het vlees om al te veel verbranden te voorkomen. Grill de spiesjes om en om gaar in de grillpan of bak ze in de koekenpan rondom in een beetje olie. Bestrooi met de sesamzaadjes. Serveer het vlees met de salsa en rijst en een frisse (komkommer)salade.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!