Ingrediënten
4 kalkoenhaasjes van ca 175/200 g
1 el. milde currypasta of poeder
2 el. zonnebloemolie
satéprikkers
1 bosje koriander
1/2 groen of rood pepertje
1 tl. geraspte gember
1 geperst knoflookteentje
1 tl. suiker
mespuntje komijnpoeder
sap van halve citroen
zout
1 el. geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de kalkoenhaasjes in de lengte doormidden. Vermeng de currypasta met de 1 eetlepel olie en wrijf de haasjes hiermee in, rijg ze aan de prikkers. Laat tot gebruik afgedekt in de koelkast staan.
Stap 2
Doe alle verdere ingrediënten behalve de sesamzaadjes in de keukenmachine en maal tot een gladde pasta, verdun eventueel met een paar eetlepels water. Zet tot gebruik koel weg.
Stap 3
Haal overtollige marinade van het vlees om al te veel verbranden te voorkomen. Grill de spiesjes om en om gaar in de grillpan of bak ze in de koekenpan rondom in een beetje olie. Bestrooi met de sesamzaadjes. Serveer het vlees met de salsa en rijst en een frisse (komkommer)salade.