Ingrediënten
4 kalkoenschnitzels van circa 150 g per stuk
4 plakken Ardennerham
1 flinke eetlepel mosterd
4 augurken
40 g boter
1/8 l kippenbouillon, uit een pot of van een tablet
1/8 l kookroom
zout en versgemalen peper
allesbinder of aangeroerde maïzena
fijngehakte peterselie of in ringetjes geknipte bieslook
Bereidingswijze
Klop de kalkoenschnitzels tussen twee velletjes plastic folie plat met een deegrol of met de bodem van een steelpan of vraag de Keurslager om extra platte schnitzels. Bestrijk ze dun met mosterd en beleg ze met de plakken ham. Leg vooraan elke plak ham een augurk en rol de schnitzel op. Zet de rolletjes vast met een houten prikker.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in circa 8 minuten rondom goudbruin. Neem de rolletjes uit de pan. Blus af met de bouillon en de kookroom en roer de aanbaksels los. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en eventueel een scheutje van het augurkennat. Leg de rolletjes terug in de saus en draai het vuur laag. Laat met het deksel op de pan nog 10 minuten stoven. Breng de saus met maïzena of allesbinder op de gewenste dikte. Bestooi kort voor het serveren met peterselie of bieslook. Lekker met frietjes en sla.