Ingrediënten
4 kalkoenschnitzels a 100 g p.st.
100 g parmaham
zout en versgemalen peper
1 el olijfolie
Voor de pesto:
2 teentjes knoflook, gepeld
50 g pijnboompitten
60 g verse basilicumblaadjes
150 ml extra vergine olijfolie
30 g zachte boter
4 el versgeraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een smeuïge pesto en breng de breng op smaak met zout en peper. Schep in een brandschone pot en giet er een laagje olie op. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Vraag of uw Keurslager de schnitzels extra plat slaat en bestrooi ze rondom met wat zout en versgemalen peper. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bedek een kant van de schnitzels met een plak ham en bak ze op de hamkant als eerste aan tot de ham mooi bruin is. Draai de schnitzels om en bak in nog circa 4 minuten gaar. Serveer de schnitzels met de pesto en bijvoorbeeld geroosterde tomaten. Lekker met lintpasta.