Kalkoenspiesjes met sesamzaad
langer dan 60 minuten
Bakken
6 personen
Tussengerecht
Kalkoen
Overig
Kerst

Ingrediënten

300 g kalkoenfilet, in lange repen
Sap van 1 citroen
1 eetlepel oestersaus
3 teentjes knoflook, uitgeperst
0,5 theelepel komijnpoeder
1 eidooier
Sesamzaadjes
200 g crème fraîche
2 eetlepels sweet chili
6 korianderblaadjes
4 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

Leg de kalkoen minimaal een uur in een marinade van het
citroensap, de oestersaus, knoflook, komijnpoeder, zout en peper.

Klop het eigeel los en haal de kalkoenrepen erdoorheen.
Rijg ze aan een satéprikker en bestrooi ze met het sesamzaad.

Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de
kalkoenspiesjes rondom bruin en gaar. Serveer met losgeroerde
crème fraîche, met daaroverheen de sweet chili en de korianderblaadjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!