Kalkoenspiezen met bulgursalade
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kalkoen
Internationaal

Ingrediënten

  • 400 g kalkoen, in blokjes van 5 cm
  • 275 g bulgur
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1ui, fijngesneden
  • 2 citroenen,het sap
  • Halve komkommer, in kleine blokjes
  • 2 tomaten, in kleine blokjes
  • 100 g peterselie, grof gehakt
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook,fijngesneden
  • 2 eetlepels basilicumblaadjes, fijngesneden
  • 2 middelgrote courgettes
  • 16 Amsterdamseuitjes
  • 1 rode paprika, in blokjes van 5 cm

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan en richt hem in voor directe garing.
  2. Kook de bulgur volgens de beschrijving op de verpakking. Laat hem iets afkoelen en roer er 1 eetlepel olijfolie en tomatenpuree goed doorheen. Meng het met de ui, sap van 1 citroen, de komkommer, de tomaat en peterselie en breng het op smaak met peper en zout.
  3. Meng 6 eetlepels olijfolie met knoflook, basilicum, sap van 1 citroen, peper en zout. Snijd de courgettes in lange repen en omwikkel de blokjes kalkoen er mee. Rijg aan een spies stukjes kalkoen, een Amsterdams uitje, paprika en weer kalkoen. Giet de olie over de spiesen en marineer ze 30 minuten in de koelkast.
  4. Gril de spiesen in ongeveer 10 minuten gaar. Draai ze regelmatig om en serveer met de bulgursalade.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 625 KCAL (2625 KJ). EIWIT: 34 G. VET: 22 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 70 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!