Kaneelappeltjes en bearnaisesaus
40-60 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

Bearnaisesaus

  • 500 g geklaarde boter
  • 4 sjalotjes, fijngesneden
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml dragonazijn
  • 20 g verse dragonblaadjes, fijngewreven
  • 1 el dragon
  • 15 g kervel
  • 6 eidooiers
  • peper en zout

Kaneelappeltjes

  • 4 kleine appels, geschild en uitgehold
  • 60 g boter
  • 40 g bruine suiker
  • 4 kaneelstokjes

Bereidingswijze

Heerlijk als bijgerecht bij runderrollade!

Bernaisesaus

  1. Doe de witte wijn, de dragonazijn, de sjalotjes, de fijngewreven dragonblaadjes en 10 g kervel in een pan en laat dit inkoken tot een derde. Vervolgens een paar minuten laten afkoelen.
  2. Klop intussen de eidooiers los en smelt de boter. Voeg de eidooiers toe aan het wijnmengsel en klop deze op een laag vuur op met een garde.
  3. Doe de geklaarde boter er geleidelijk bij en blijf kloppen tot deze geheel is opgenomen. De saus gaat nu binden doordat de eidooiers langzaam warm worden.
  4. Zeef de saus en breng deze op smaak met peper en zout. Voeg de eetlepel dragon en de resterende 5 g kervel toe.

Kaneelappeltjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de boter met de bruine suiker. Vet een ondiepe, bij voorkeur glazen ovenschaal in met een beetje boter en zet de appeltjes erin. Stop 1 kaneelstokje in elke klokhuisholte en vul dit verder op met de suiker-botermix. Zet de kaneelappeltjes 35 minuten in de oven.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!