Kapsalon met kippendijen
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 600 g kippendijen
  • 800 g zoete aardappel
  • 2 el shoarmakruiden
  • 1 tl bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie
  • 175 g geraspte belegen kaas
  • 1 rode ui
  • 100 g ijsbergsla, in dunne repen
  • 4 trostomaten, in partjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rood pepertje, fijngesneden

Knoflooksaus:

  • 2 el mayonaise
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • sap en rasp van een halve citroen
  • ½ bosje bieslook, fijngesneden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de kippendijen in reepjes en meng deze met de shoarmakruiden. Zet dit koel weg.
  2. Verwarm de oven op 230 graden. Was de aardappelen goed en snijd ze tot frieten. Meng bloem, paprikapoeder en zout door de frieten.
  3. Leg op een vel bakpapier de frieten, verdeel er 1 el olijfolie over en bak ze in ongeveer 25 minuten krokant.
  4. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de kippendij gaar en goudbruin in circa 8 minuten.
  5. Leg in de ovenschaal een laag frieten, kippendijen en kaas. Bak de kapsalon in de oven in circa 5 minuten tot de kaas gesmolten is.
  6. Meng de mayonaise, yoghurt, knoflook, citroenrasp en -sap, en bieslook tot een sausje. Breng het op smaak met peper en zout.
  7. Garneer met ui, ijsbergsla, tomaat, paprika en knoflooksaus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 665 KCAL (2795 KJ). EIWIT: 43 G. VET: 32 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 47 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!