Kapucijners met Zeeuws spek en stroop
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

250 g Zeeuws spek in blokjes
2 grote uien, gesnipperd
1 groot blik kapucijners à 500 g
50 g roomboter
zout
suikerstroop

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes in een hapjespan uit op zacht vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze even mee tot ze zacht en lichtbruin zijn.

Laat de kapucijners uitlekken en roer ze samen met de boter door de spek en ui. Laat ze nog 10 minuten doorwarmen met het deksel op de pan, roer af en toe om. Serveer de kapucijners met een lepel stroop en gekookte aardappels.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!