Kapucijnerschotel met Zeeuws spek en pekelvlees
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

8 plakken pekelvlees, ca. 200 g (iets dikker gesneden)
50 g boter
4 el. zilveruitjes
1 blik kapucijners van 500 g
1 takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan. Spoel de zilveruitjes en de kapucijners af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Hak de rozemarijnblaadjes en knoflook fijn en bak ze zachtjes in de boter, voeg de uitgelekte bonen en uitjes toe en roer goed door.

Leg de vleeswarenplakjes er losjes bovenop en laat met het deksel op de pan zachtjes doorwarmen. Lekker met aardappelpuree of rijst.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!