Karbonade Calypso
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Internationaal

Ingrediënten

4 schouderkarbonades

Voor de marinade:
1 eetl. gembersnippers op siroop
2 teentjes knoflook
2 eetl. bruine suiker
2 eetl. zonnebloemolie
mespuntje cayennepeper
2 eetl. rum (of whisky of vieux)
2 eetl. gembersiroop

Bereidingswijze

Stap 1
Hak de gember fijn en meng deze met geperste teentjes knoflook, bruine suiker, zonnebloemolie, cayennepeper, rum en gembersiroop.

Stap 2
Bestrijk de schouderkarbonades met dit mengsel en laat dit minimaal een 1/2 uur marineren (dit kan ook een dag van tevoren).

Stap 3
Rooster het vlees onder af en toe bestrijken met de resterende marinade aan elke kant 6 minuten op de barbecue.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!